Poprzednia

ⓘ Jerzy Pożarowski – polski aktor. Absolwent Wydziału Aktorskiego PWST w Warszawie 1978. Grał w teatrach warszawskich - Narodowym, Północnym, Szwedzka 24, Dramaty ..




Jerzy Pożarowski
                                     

ⓘ Jerzy Pożarowski

Jerzy Pożarowski – polski aktor.

Absolwent Wydziału Aktorskiego PWST w Warszawie 1978. Grał w teatrach warszawskich - Narodowym, Północnym, Szwedzka 2/4, Dramatycznym, Rozmaitości. Gościnne występował w Teatrach w Słupsku, Radomiu, Na Kresach, Na Woli, Stara Prochownia, Buffo, Adekwatnym.

Obecnie związany z Teatrem Polskim w Bydgoszczy.

Ważniejsze role teatralne:

  • Iwan w Braciach Karamazow reż. Jerzy Krasowski 1987
  • Guildenstern w Rosenkrantz i Guildenstern nie żyją reż. Jacek Pazdro 1994
  • Makduf w Makbecie reż. Tomasz Wójcik 2003
  • Kapitan w Woyzecku reż. Wojciech Maryański 1991
  • Apemantus w Tymonie Ateńczyku Szekspira reż. Maciej Prus 2007
  • II Nagroda na festiwalu w Toruniu za monodram Assunta według Norwida 1983
  • Henryk w Sinobrodym Dei Loher reż. Norbert Rakowski 2004
  • Bugrow w Płatonowie Czechowa reż. Adam Orzechowski 2006
  • Alosza w Braciach Karamazow reż. Adam Hanuszkiewicz 1979
  • Basilio w Życie jest snem reż. Krystyna Skuszanka 1986
  • Prokurator w Braciach Karamazow reż. Maciej Karpiński 1990
  • Piekarz w Testamencie psa reż. Piotr Cieplak 1997
  • Romeo w Romeo i Julii reż. Ryszard Peryt 1981
  • Wzrok w Magii grzechu reż. Tadeusz Słobodzianek 1994
  • Wierszynin w Trzech siostrach reż. Krzysztof Kelm 1994
  • Adolf w Dziadach reż.Adam Hanuszkiewicz 1978
  • Książę Szkocji w Królu Learze Reż. Linas Zaikauskas 2000
                                     

1. Filmografia

  • 2011: Listy do M. - jako Janek, właściciel gospodarstwa, w którym zatrzymali się Lisieccy
  • 1991: Przeklęta Ameryka
  • 2006: M jak miłość - jako Korczyński, technolog w przetwórni
  • 1991: Pogranicze w ogniu odc. 21
  • 1998: Ekstradycja 3 - jako Jerzy Bieluch, sekretarz ministra
  • 1980-2000: Dom
  • 1996: Kratka - jako strażnik
  • 1997: Klan - jako Doktor Jan Skibiński, lekarz, który stwierdził u Daniela obecność wirusa HIV
  • 2014: Lekarze - jako egzaminator odc. 42
  • 1997: 13 posterunek
  • 2005: Kryminalni - jako Stokowski odc. 28
  • 2007: Pitbull - jako chorąży odc. 14
  • 1980: Kto za?
  • 2008: Czas honoru - jako Stedtke odc. 6
  • 2001: Marszałek Piłsudski jako strażnik
  • 2003: Na Wspólnej - jako Dyrektor szkoły

Więcej zdjęć i informacji na stronie:

Użytkownicy również szukali:

Poarowski, Jerzy, Jerzy Poarowski, jerzy pożarowski, teatry w słupsku. jerzy pożarowski,

...

Wielojęzycznym słowniku

Tłumaczenie

Spektakl online Ptak.

Wystepują: Karolina Adamczyk, Michał Czachor, Paweł Gilewski, Marian Jaskulski, Magdalena Łaska, Roland Nowak, Jerzy Pożarowski, Małgorzata Trofimiuk, Следующая Войти Настройки. Jerzy Pożarowski TR Archiwum. Internecie. Antek Rokicki: Jakie ma Pan wspomnienia związane z Elblągiem? Jerzy Pożarowski: Pytanie krótkie, ale, żeby rzetelnie na nie. Trędowata. melodramat Teatr Wybrzeże. Agnieszka Kubies Izabela Noszczyk Izabella Piątkowska Jerzy Pożarowski Izabela Soroka Katarzyna Strojna Magdalena Witwicka. © NR All Rights Reserved.


Jerzy Pożarowski Fototeka Filmoteka Narodowa.

Jerzy Pożarowski przepisy i wskazówki Strona 1. Jerzy Pożarowski. Artykuły, które zostały oznaczone tagiem Jerzy Pożarowski. Już przed premierą Ptaka Jerzego Szaniawskiego w reżyserii Magdy Drab dyrekcja nie.


Oni wybiorą nowego dyrektora Teatru Polskiego. Kandydatów jest 12.

Romeo Jerzy Pożarowski Eskalus, książę Werony Stefan Lewicki. Chór Prologu Stefan Lewicki Parys, młody szlachcic, krewny Księcia Marcin Sławiński. Jerzy Pożarowski wideo TerazTeatr. Aktor. W latach 1978 90 występował w Teatrze Narodowym w Warszawie, w latach 1990 92 w warszawskim Teatrze Północnym, w latach 1992 94 w Teatrze​. Inna dusza Bydgoszcz Turystyka, Oficjalny Serwis Turystyczny. Jerzy Sitarz. Muzyka Włodzimierz Kiniorski. Ruch sceniczny. Julitta Łubińska ​Zielińska. Układ pojedynków Piotr Krukowski, Jerzy Pożarowski. Książę Szkocji.





Siedem kobiet: Artykuły: Encyklopedia teatru polskiego.

Iwona Waszkiewicz, Paweł Łysak, Magdalena Zdończyk, Jagoda Hernik ​Spalińska, Patryk Kencki, Beata Waszak, Jerzy Pożarowski, Teresa. Teatr BiK Bydgoski Informator Kulturalny. Sinobrody Jerzy Pożarowski pracuje juko sprzedawca butów. Dlaczego tak jest​? Niewątpliwie zgrabne nogi to ważny atrybut i symbol kobiecości. Poza tym. Jerzy Pożarowski: Osoby: Encyklopedia teatru polskiego. Zobacz kogo reprezentuje Pożarowski Jerzy według oficialnych dokumentów z Krajowego Rejestru Sądowego KRS. Spektakl PTAK w Nakielskim Ośrodku Kultury e. Data imiejsce urodzenia.


Jerzy Pożarowski Filmweb.

Jerzy Pożarowski przedstawiciel Komisji Zakładowej Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Inicjatywa Pracownicza przy Teatrze Polskim im. Brzechwa 2, czyli Szelmostwa Lisa Witalisa Dziennik teatralny. Występują: Beata Bandurska, Maja Brzezińska, Paweł L. Gilewski, Martyna Peszko, Paweł Peterman, Jerzy Pożarowski, Jakub Ulewicz partnerzy: Fundacja​. Zamek Teatr Telewizji TVP. W końcu – zważając na niezwykłą aktualność tekstu Jerzego Nowiński, Jerzy Pożarowski, Albert Pyśk, Jakub Ulewicz, Marcin Zawodziński. Hit Korpus Języka Polskiego PWN. W końcu – zważając na niezwykłą aktualność tekstu Jerzego Marian Jaskulski, Karol Franek Nowiński, Jerzy Pożarowski, Jakub Ulewicz,.


Jerzy Pożarowski Teleman.

Jerzy Pożarowski ur. 21 maja 1955 w Elblągu – polski aktor. Absolwent Wydziału Aktorskiego PWST w Warszawie 1978. Grał w teatrach warszawskich​. Jerzy Pożarowski 1955 – Mediatly. Karolina Adamczyk, Michał Czachor, Paweł Gilewski, Marian Jaskulski, Magdalena Łaska, Roland Nowak, Jerzy Pożarowski, Małgorzata Trofimiuk, Małgorzata.


Zapraszamy do Nakielskiego Ośrodka Kultury na spektakl Ptak.

Jerzy Pożarowski, Profil aktorski Agencja aktorska SKENE. 1998 2 w EKSTRADYCJA 3 Jerzy Bieluch, sekretarz ministra, 1997 2009 KLAN 2 role: doktor. Zamknięci w klatce Po premierze Miesięcznik Teatr Pismo. Pożarowski Jerzy. Wiek: 65 lat. Języki. angielski i rosyjski dobrze. Wykształcenie. PWST w Warszawie, 1978 r. Umiejętności. prawo jazdy, pływanie​, szermierka.


Jest nowy dyrektor TPB. Konkurs rozstrzygnięty! Bydgoski Portal.

Jerzy Pożarowski, Paweł Gilewski, Małgorzata Witkowska i Karolina Adamczyk podczas próby spektaklu. Wojciech Stefaniak nowym Oficjalny Serwis Bydgoszczy. Andrzej w tej roli Jerzy Pożarowski – to młody inżynier, zatrudniony na budowie obiektu przemysłowego, zostaje dyscyplinarnie zwolniony. Jerzy Pożarowski Teatr Polski Bydgoszcz. Wystepują: Karolina Adamczyk, Michał Czachor, Paweł Gilewski, Marian Jaskulski, Magdalena Łaska, Roland Nowak, Jerzy Pożarowski, Małgorzata Trofimiuk,.


Katalog Jerzy Pożarowski Archiwum NInA.

Klub kawalerów zwiastun. reż: Łukasz Gajdzis Teatr Polski im. Hieronima Konieckiego w Bydgoszczy Zwiastun spektaklu o elitarności i awangardzie życia​. Romeo i Julia Ewa Błaszczyk oficjalna strona. Jerzy Pożarowski ur. 21 maja 1955 w Elblągu – polski lwent Wydziału Aktorskiego PWST w Warszawie. Grał w teatrach warszawskich. Pożarowski Jerzy kogo reprezentuje w g Krajowego Rejestu. Bartosz Majewski koszykarz Wojciech Małecki piłkarz Jerzy Małek Panas Tomasz Piątkowski Adam Pierończyk Zbigniew Plechoć Jerzy Pożarowski. Ciekawi elblążanie – Jerzy Pożarowski ag.pl. W końcu –zważając na niezwykłą aktualność tekstu Jerzego Marian Jaskulski, Karol Franek Nowiński, Jerzy Pożarowski, Jakub Ulewicz,.





Jerzy Pożarowski osoba w NK.pl.

Biografia życiorys Jerzy Pożarowski. Zobacz ścieżkę kariery filmy, spektakle. Pożarowski Jerzy Edwin Film Agencja Aktorska. Emilia Piech, Paweł L.Gilewski, Marian Jaskulski, Karol Franek Nowiński, Jerzy Pożarowski, Jakub Ulewicz, Marcin Zawodziński. Piątek, 30 października. Przedstawienie teatralne PTAK Teatr Polski Bydgoszcz Informacje. Małgorzata Trofimiuk. Alicja Mozga. Małgorzata Witkowska. Roland Nowak. Karolina Adamczyk. Maciej Pesta gościnnie. Piotr Domalewski. Jerzy Pożarowski​.


Kulturalne Bliżej Tradycji I Kultury NIP 9512326488 KRS.

Jerzy Juk Kowarski – scenograf dr Jagoda Hernik Spalińska – teatrolog dr Wojciech Jerzy Pożarowski Maciej Więckowski Michał Czachor. Więcej informacji. Bal w Operze: Przedstawienia: Encyklopedia teatru polskiego. Występują: Karolina Adamczyk, Małgorzata Witkowska, Paweł L. Gilewski, Jerzy Pożarowski, Marcin Zawodziński tańczą: Aneta Jankowska, Łukasz Kosicki,. Norbert Rakowski Bluebeard hope for women. Muzyka: Jerzy Satanowski Ewa Błaszczyk Olga, Józef Onyszkiewicz ​Oberżysta, Jerzy Pożarowski Barnabas, Maria Maj Amalia, Maria. Komedia Ptak Chojnice24.pl. Jerzy Pożarowski – polski aktor. Absolwent Wydziału Aktorskiego PWST w Warszawie. Grał w teatrach warszawskich Narodowym, Północnym, Szwedzka 2 4, Dramatycznym, Rozmaitości. Gościnne występował w Teatrach w Słupsku, Radomiu, Na Kresach, Na Woli,.


Cena specjalna: 20 zł os.

Jerzy Pożarowski. Data urodzin: 21 maja 1955. Funkcja: aktor. Osoba. TAGI: aktor. Udostępnij. Spektakle. 00000002. Historia o Miłosiernej czyli Testament psa. Artykuły oznaczone tagiem tagiem: Jerzy Pożarowski – Bydgoszcz. Jerzy Pożarowski Warszawa, Bydgoszcz osoba ma swój profil w NK.pl. Zobacz pełny profil listę znajomych, najnowsze wpisy i komentarze, nowe. Bydgoszcz. Zostali wyróżnieni z okazji Dnia Teatru Teatr w Polsce. W końcu – zważając na niezwykłą aktualność tekstu Jerzego Szaniawskiego Paweł L. Gilewski, Marian Jaskulski, Karol Nowiński, Jerzy Pożarowski, Albert.


...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →