Poprzednia

ⓘ Jadwiga Gryn. Urodziła się w Łodzi, ale wychowywała się na Górnym Śląsku, dokąd jej ojciec wyjechał za pracą. Ukończyła Liceum Ogólnokształcące nr 4 im. Gustawa ..



Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →
Jadwiga Gryn
                                     

ⓘ Jadwiga Gryn

Urodziła się w Łodzi, ale wychowywała się na Górnym Śląsku, dokąd jej ojciec wyjechał za pracą. Ukończyła Liceum Ogólnokształcące nr 4 im. Gustawa Morcinka w Tychach. W 2007 ukończyła studia na Wydziale Aktorskim w łódzkiej Państwowej Wyższej Szkole Filmowej, Telewizyjnej i Teatralnej. 22 kwietnia 2007 zadebiutowała rolą Evelyn w spektaklu Kształt rzeczy na scenie Teatru Śląskiego im. Stanisława Wyspiańskiego w Katowicach.

Telewidzowie znają ją głównie dzięki roli Martyny, która przez dwa lata dążyła do ślubu w telenoweli TVP1 Plebania 2005–2007. W telenoweli TVP2 M jak miłość 2007–2009 wystąpiła w roli Asi Chrząszcz, współlokatorki młodych Zduńskich, Kingi i Piotrka, która pochodzi z małej miejscowości i marzy o karierze piosenkarki, przyjeżdża do Warszawy z pragnieniem zaistnienia w świecie muzyki.

                                     

1. Filmografia

Filmy

  • 2012: Być jak Kazimierz Deyna jako Magda
  • 2015: Tu jest kino! film krótkometrażowy jako Klaudia
  • 2014: Wkręceni jako Ślązaczka
  • 2015: Pierwszy dzień lata jako Ryta
  • 2012: Ostra randka jako Dana

Seriale

  • 2013–2014, 2017: Barwy szczęścia jako Dagmara
  • 2009: Pierwsza miłość jako Paulina Wieczorek gościnnie
  • 2006: Pensjonat pod Różą jako Angelika Kowalczyk
  • 2010–2011: Ojciec Mateusz jako Kinga Sumacz
  • 2014: Przyjaciółki jako nabywczyni domu Ingi odc. 29
  • 2007–2009: M jak miłość jako Joasia Chrząszcz
  • 2005–2007: Plebania jako Martyna Kowalik
  • 2017: Sprawiedliwi – Wydział Kryminalny jako podkomisarz Ewa Pilarczyk
  • 2007: Na dobre i na złe jako Andżelika Herman
  • 2016–2017: Na Wspólnej jako Wika Szymańska

Wielojęzycznym słowniku

Tłumaczenie

Użytkownicy również szukali:

jadwiga gryn, ludzie związani z tychami. jadwiga gryn,

...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →